21. February 2018

AUF GOLDENEM GRUND-EN

Auf goldenem Grund

For the period of one year, the exhibition of gold-ground painting was complemented by the loan of important Italian panel paintings from the Lindenau Museum in Altenburg (Thuringia).


In 1843 Bernhard August von Lindenau acquired three 14th-century Florentine devotional paintings which now supplement the existing ensemble of masterpieces by Giotto and his successors. All graphic work, such as the labelling of the exhibits, posters outside and advertising material was designed to convey information about these paintings.
 
 
 

 


Services: Conception, Typography, Leaflet
Size: 30 sqm
Client: Alte Pinakothek
Location: Alte Pinakothek, Munich
Photos: Lilit Chatschatrian

20. February 2018

KELLER SPORTS-EN

KELLERSPORTS BRAND STORE

The principle of a room-in-room scenario has been chosen in order to illustrate the idea of light. All the spatial volumes dictated by the radiation angle serve as daylight regulators. Sliding walls shape the spaces within the exhibition area through a systematic organisation of the guide rails on the floor and on the suspended ceiling.

 

 

 


Further flexible space-shaping elements emphasize the general concept while creating a museumlike experience. The shadows generated by the lighting design accompany the visitor almost like a personal guide through the gallery.


Services: Brand Consulting, Design Strategy, Product Staging, Display Design, Design Phases 1-8, 3D Design, Visualisation
Size: 103 sqm
Client: Kellersports GmbH
Location: Munich
Photos: Boo Yeah

19. February 2018

OSRAM-EN

Osram

The principle of a room-in-room scenario has been chosen in order to illustrate the idea of light. All the spatial volumes dictated by the radiation angle serve as daylight regulators. Sliding walls shape the spaces within the exhibition area through a systematic organisation of the guide rails on the floor and on the suspended ceiling.


Further flexible space-shaping elements emphasize the general concept while creating a museumlike experience. The shadows generated by the lighting design accompany the visitor almost like a personal guide through the gallery.



Services: Pitch, Concept & Design, 3D Design, Visualisation
Size: 820 sqm
Client: Wenger One
Location: Munich

18. February 2018

ADOBE-EN


Adobe Photokina

To illustrate the endless world of Adobe, the Möbius or infinity strip was used as an architectural concept. The non-orientable multiplicity of the strip can easily be used as a metapher for the interaction and complexity of Adobe software. The various degrees of transparency and the different materials embody the layers of Photoshop, Illustrator, InDesign and all other Adobe software products.

 

 


Services: Brand Staging, 3D Design, Visualisation, Concept
Size: 400 sqm
Client: Blickfang GmbH
Location: Photokina, Convention Center Cologne

17. February 2018

GRABER GMBH-EN

Graber Gmbh

On the basis of a change and extension to the development plan drawn up by Studio KNACK a new company building for Graber GmbH is to be constructed in Rimsting. The building’s striking cubature is the result of merging the three floors together. This resulted from local planning regulations that require large buildings to be integrated harmoniously within the surrounding development of smaller structures. The building incorporates a generously sized warehouse as well as workshops and an administration wing.

The design incorporates an innovative distribution of work spaces offering employees the possibility of being in a variety of alternative surroundings in addition to their conventional desks. The project is planned to be realised in 2018.

     

 

Services: Design Phases 1-5, Redesign of the development plan, 3D Design, Visualisation
Size: 800 sqm
Client: Graber GmbH
Location: Rimsting (Germany)
Photos: Lukas Völker

16. February 2018

HAUS MARQ-EN

Haus Marq

The end-terraced house located on the southern edge of Munich was sold for development. Pure and simple materials have been used; the existing floorplan tidied up and rearranged. The space, previously divided into small rooms, has been opened up and simplified.

 

Within a small area generous spaces have been created. This has been helped by enlarging and adapting the window openings. The rooms are bright and flooded with light. The outcome is marked by an exceptional clarity and stringency as well as its high quality.

 

 

 

 

Services: Facade Redesign, Replanning of Design Phase 3, 3D Design, Visualisation
Size: 150 sqm
Client: Private
Location: Munich
Photos: Simon Frick

15. February 2018

BLACK YAK-EN

Black Yak

For the presentation of the European collection for the season 2017/2018 not all of the collection was shown but, instead, selected styles so as to highlight the product’s unique selling characteristics. Elements from the past two years were re-used and newly interpreted.

 

 

The abstract mountains were aimed both to provide glimpses while consciously concealing parts of the stand, so that it was open and yet did not lose any of its impact by spreading into the aisle area.
 
 
 

 
 

Services: Brand Staging, 3D Design, Visualisation, Design Phases 1-7, Architectural Design Supervision
Size: 230 sqm
Client: Black Yak Co., Ltd.
Location: ISPO, Convention Center Munich
Photos: Malte Wandel

14. February 2018 13. February 2017

SCHILLERPARK-EN

Schillerpark

Once a café – now a residential loft reduced to the bare essentials. Reduction to the object itself and to the choice of materials, while providing a highly generous open space. A counter reaction to the crowded environment that overloads the senses.
Firstly, the interior, including ceilings and floors, needed to be restored to its initial state. Studio KNACK planned and supervised the entire interior renovation.

The rough surface texture of the exposed concrete was retained and was merely sand-blasted and made water-repellent. As a contrast, the pipes were encased in sheet metal and a polished screed flooring added. The urban look of the open interior space is balanced by the plain kitchen furnishings, the warm shade of the wooden dining table and the dark brown couches. The freestanding bath gives a special aesthetic feel to the slightly industrial character of the space.

 

The history of the place lingers on, providing a unique authenticity to the space even though its functionality has been reintepreted in a number of different ways. The minimalism that infuses it leaves room for aesthetic and functional re-interpretation. An open space for open minds is the end result.

 


 
 
 

Services: Design Phases 1-8, 3D Design, Visualisation
Size: 140 sqm
Client: Private
Location: Bregenz
Photos: Boo Yeah